Het Tuinontwerp is inclusief het schetsontwerp, maar exclusief een beplantingsplan. Je mag ook alleen een schetsontwerp of een beplantingsplan afnemen. Beiden mag natuurlijk ook.

 

Advies

Tijdens de aanleg van je tuin, treed ik graag als adviseur of projectleider op. Ik zie er dan op toe dat je tuin helemaal wordt aangelegd volgens het ontwerp. De kosten daarvan breng ik per uur in rekening, of we spreken een projectprijs af.

 

Onderhoud en aanleg

Als je zelf geen groene vingers hebt, wil ik graag alle onderhoud voor je uitvoeren. Je mag me ook inhuren voor alleen de zware of vervelende klussen of om de borders te renoveren en/of aan te leggen én voor een kleine of gemiddelde tuin aan te leggen. De kosten daarvan breng ik per uur in rekening, of we spreken een projectprijs af.

 

Als je je tuin wilt laten onderhouden, kom ik eerst langs om naar je tuin te kijken en bespreken we je wensen. In een onderhoudsplan leggen we dan samen vast, wat ik voor je doe, hoe vaak ik dat doe en wanneer. Je wilt bijvoorbeeld dat ik 2x per jaar langskom. Elke maand, of zelfs wekelijks om je gazon te maaien, is natuurlijk ook mogelijk. Maak een afspraak door me te bellen of te mailen, als je hierover meer wilt weten. 06-4656 9548 of info@mntuinen.nl

Ontwerp

In de onderstaande tabel zie je een indicatie van wat het kost om mij, jouw tuin te laten ontwerpen. De definitieve prijs hangt af van jouw specifieke wensen, de complexiteit en de oppervlakte van je tuin.

ALLEEN SCHETSONTWERP

tot ca. 100m2 - vanaf ca. € 380,-

tot ca. 300m2 - vanaf ca. € 470,-

tot ca. 600m2 - vanaf ca. € 560,-

groter dan 600m2 - op aanvraag

 

 

alle prijzen zijn inclusief BTW

TUINONTWERP

 

tot ca. 100m2 - vanaf ca. € 895,-

tot ca. 300m2 - vanaf ca. € 999,-

tot ca. 600m2 - vanaf ca. € 1235,-

groter dan 600m2 - op aanvraag

 

 

BEPLANTINGSPLAN

tot ca. 100m2 - vanaf ca. € 380,-

tot ca. 300m2 - vanaf ca. € 470,-

tot ca. 600m2 - vanaf ca. € 560,-

groter dan 600m2 - op aanvraag

 

 

KOSTEN

Natuurlijk zijn er prachtige tuinen aangelegd zonder ook maar één potloodstreep op papier te zetten. Ook zijn er vele voorbeelden van zelfgemaakte tekeningen. Google maar eens op ‘tuinontwerp’ en er poppen legio sites op met adviezen over zelf een tuinontwerp maken. Een ontwerp voor je tuin maken is niet verplicht en hoeft ook niet per se door een professional te worden gemaakt. Dat geldt uiteraard ook voor je huis schilderen of het onderhoud aan je auto. Het is allemaal zelf te doen. Een vakman doet echter de hele dag niets anders en denkt aan zaken waar jij nooit op komt. . .

 

Dus, net als bij je huis schilderen, komt er bij een goed doordachte tuin ontwerpen, meer kijken dan je denkt. Het vergt veel meet- en denkwerk, inzicht en kennis van materialen en niet te vergeten de beplanting en bodem. Bovendien blijkt uit onderzoek, dat de meeste echt tevreden tuinbezitters bij hun tuin aanleggen, zijn uitgegaan van een goed doordacht en creatief ontwerp.

Interesse? Maak een

afspraak

of bel 06-46569548

<

© 2019 Michael Nendels | Tuinontwerpen & Hovenier | info@mntuinen.nl